NL

Innovaties

Micromilk

MicroMilk

MicroMilk

 "Nutritional and shelf stable milk by novel microwave processing"

Micro Milk is a partnership of European SME's that has identified a promising low energy, time efficient and easy to clean microwave milk processing system that can improve nutritional value and taste of milk and milk products due to shorter heating times required to reach the holding temperatures during heating.

Microwave heating will enhance the advantages of UHT (Ultra High Temperature) milk by improving the nutritional and organoleptic quality, comparable to “fresh” HTST (High Temperature Short Time) pasteurised and ESL (Extended shelf life) conventionally-treated milks.

The novel system will also increase the shelf life of microwave-treated HTST and ESL milks by reducing the risk of contamination via equipment. Currently most used technology is heating by plate heat exchangers, which requires a cleaning in place system to be used quite often because of milk layers burning at the surfaces of the equipments, leading to increased shut down time. The milk industry aims at reducing the cleaning time of milk processing plants to increase the production time.

Therefore, one of the major advantages of the MicroMilk system is the rapid achievement of retention temperature by direct interaction of milk with microwaves; resulting in easier clean-ability with subsequent reduction of cleaning time and the minimization of contamination sources via equipment.

For more information please visit the website:

 http://www.micromilk.fraunhofer.eu/index.html 

 Touch screen bediening kaasbak

Door de ronde kaasbak uit te rusten met een PLC kan de kaasmaker het proces sturen met de PLC. Alle processtappen zijn ingevoerd en elke keer wordt op een zelfde wijze de kaas gemaakt, optimaal voor de kaasmaker! 

C. van 't Riet zuiveltechnologie touchscreen kaasbak

Nieuwe CIP installatie met Envirolyte systeem bij kaasboerderij Kaamps

In de nieuwe kaasmakerij van Kaamps wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe ontwikkeling voor het reinigen van de apparatuur. Voor het maken van een desinfectiemiddel is er een Envirolyte installatie geïnstalleerd. Deze installatie maakt uit een normale zoutoplossing, door middel van een gepatenteerd
electrolyse systeem een oplossing (anolyte). Dit anolyte is zeer efficiënt in de bestrijding van bacteriën, gisten, schimmels en virussen, dit komt met name door de elektrochemische activering van het water.
Dit anolyte heeft een perfecte desinfecterende werking en wordt in de nieuwe CIP installatie bij Kaamps gebruikt om proces apparatuur te desinfecteren.

Nieuwe CIP installatie kaasboerderij Kaamps

Grote voordelen van het envirolyte systeem zijn:

- perfecte desinfectie van de apparatuur;
- niet irriterende vloeistof;
- lage kosten, er wordt alleen zout gebruikt;
- minder gebruik van chemische desinfectiemiddelen;
- milieu vriendelijke toepassing: biologisch afbreekbaar.

 

Envirolyte systeem

Andere toepassing van Envirolyte

Op een andere kaasboerderij wordt de envirolyte installatie in de melkstal gebruikt. Bij deze boerderij wordt er met een melkcaroussel gewerkt. Na iedere koe wordt het melkstel automatisch in een bak met anolyte gedompeld en hierdoor ontsmet.. Doordat de melkstellen na elke melkbeurt worden ontsmet, wordt kruisbesmetting voorkomen. Kruisbesmetting bijvoorbeeld van Staphyloccen van koe naar koe, wordt hierdoor voorkomen.

Melkstal met dompelbak voor de melkstellen

© 2018 | C. van ’t Riet | Powered by VRHL | Disclaimer